GAEU INNOVATION INVESTMENTS

GAEU Consulting tar överskott från konsultverksamheten och investerar i spännande företag med stor potential. Verksamheten är organiserad i ett eget affärsområde – GAEU Innovation Investments.

Vi intresserar oss i första hand för entreprenörsledda företag som utvecklar banbrytande innovationer med global potential inom områdena Cleantech, ICT och Life science. Vi ser på vår insats som en kombination mellan möjligheten till värdeskapande och förmånen att få bidra till att stimulera fram nya framgångsrika entreprenörer.

NEDAN PRESENTERAS DE FÖRETAG SOM GAEU CONSULTING ÄR DELÄGARE I


AdCityMedia (ACM) är verksamt inom reklambranschen och fokuserar huvudsakligen på att förmedla reklam via egna digitala skärmar och vepor. I en tid då till exempel ad bloc-tjänster försvårar synlighet på Internet är ACM ledande inom den växande nischen digital utomhusreklam i storformat. Om du har sett en storbildskärm eller en vepa på en husfasad i en svensk stadskärna är den antagligen ACMs. Ledarpositionen har erhållits till stor del genom att företaget ligger i framkant avseende teknik, digital innovation och attraktiva ytor. Företaget är lönsamt och växer stadigt med ett internationellt genombrott i sikte. Företaget listades på Nasdaq First North, i slutet av 2015. GAEU är delägare.


Fatfish Blockchain  is an investment company that invests in innovative internet-based startup companies that aspire to become market leaders. Fatfish Blockchain enters early in the development process of the newly started companies, with the help of employees with extensive experience of entrepreneurship, offering first-class guidance and financing. GAEU Consulting is a partner.


BraceIT är en innovativ startup som utvecklat ReVault, en unik och ny typ av wearable som ger dig bekvämligheten hos en smartwatch och säkerheten hos lokal lagring. Med ReVault får du allt du förväntar dig från en Smartwatch; meddelanden, anpassade urtavlor och appar. Utöver det tillkommer en unik förmåga att lagra dina filer lokalt och komma åt dem vart du än går med samma hastighet som i ett lokalt nätverk. Med en ReVault kan du alltid få automatiskt tillgång till dina filer (på smartphone, bärbar dator och surfplatta) var du än befinner dig. ReVault har utformats för att vara privat, säker och skyddad. Den fungerar offline, helt utom räckhåll från hackers, regeringar och stora företag. Endast betrodda enheter kan ansluta till ReVault och datan som lagras är krypterad.

STOAF SCITECH FUNDS INNEHAV PRESENTERAS NEDAN

SciTech Fund III är ett affärsängelbolag som investerar i företag inom B2B Lifescience och ICT. Affärsflödet kommer huvudsakligen från Sverige och ett nätverk av affärsänglar i Norden och Baltikum. GAEU Consulting är delägare i Stoaf SciTech Fund.

 

SEAS INNEHAV PRESENTERAS NEDAN


Sustainable Energy Angels AB (SEA) är ett affärsängelbolag som investerar i lovande unga företag inom hållbar energiteknik med ambitioner att bli marknadsledande. Delägarna är en unik sammansättning av entreprenörer, ingenjörer och investerare med lång erfarenhet av svensk och internationell energimarknad och företagsutveckling. GAEU är delägare och har styrelserepresentation i SEA. SEAs innehav listas nedan.


Ferroamp AB är ett innovationsföretag med expertkompetens inom kraftelektronik. Den första färdigutvecklade produkten, EnergyHub ACE, är en innovativ energioptimerare som ser till att alla faser i en trefas-installation belastas jämt och att huvudsäkringens totala energiutrymme utnyttjas optimalt. Med EnergyHub ACE installerad lär fastighetsägaren känna fastighetens elsystem och nätavgiften blir alltid den lägsta möjliga. Företaget listades på Nasdaq First North i mars 2019.

Cascade Drives develops next-generation electromechanical linear units for high-speed, high-capacity mobile and industrial applications.

The cascade technology has been developed for heavy duty operation, which results in a robust linear pipe solution with high performance attributes. The solution is superior in speed and energy efficiency, which improves the customer's productivity, sustainability and environment.


dLaboratory Sverige AB har utvecklat ett unikt koncept för smarta nät som ger en trygg, säker och kostnadseffektiv elförsörjning. Konceptet består av fyra delar: a) högkvalitativ inspelning av störningar i nätet, b) korrekt och säker felbortkoppling, inklusive komplexa intermittenta jordfel, c) unik automatiserad analys av störningarna med en patenterad metod och d) omedelbar och kontinuerlig rapportering i en modern och lättförståeligt format på en plattform som kunden själv väljer – oberoende av tid och plats. dLaboratorys system används idag av svenska energibolag E.ON, makt ring och Öresunds Kraft. GAEU har investerat både direkt och via SEA. SEA har en representant i styrelsen.

FÖLJ OSS

KONTAKT

rolandvilhelmsson-ms

Roland Vilhelmsson

CEO, GAEU Consulting AB

+46 8 556 063 50
roland.vilhelmsson@gaeu.se