Nelson Garden

The Outcome

Nelson Garden AB beviljades 2013, 200 000 Euro från Vinnova för att bedriva FoU-verksamhet. Nelson Garden beviljades 2016, 1,2 miljoner Euro från SME-instrumentet, HORIZON 2020, fas 2.

The Company

Med sina 11 000 återförsäljare är Nelson Garden det största fröförsäljningsföretaget i Skandinavien. Nelson Seed Development är ett innovations- och forskningsföretag inom Nelson Garden Group. Seed Vitalisation® är en ekologisk och helt automatiserad fröprepareringsprocess, utvecklad och patenterad av Nelson Seed Development. Det kan med rätta väntas förändra det kommersiella landskapet inom fröindustrin inom en snar framtid.

The project

Nelson Garden har utvecklat den ekologiska Seed Vitalisation®-metoden, som är den första och enda prepareringsmetoden som möjliggör långvarig lagring av preparerade frön. Frön som har behandlats av Seed Vitalisation® kommer att ha alla de traditionella fördelarna med preparering som snabbare och mer enhetlig spiring, högre spridning och starkare plantor, vilket på det hela bidrar till att öka avkastningen. Projektets mål är att skala upp vitaliseringsmetoden och befintlig maskinprototyp till en kommersiellt gångbar nivå och visa vitaliseringsmetoden för potentiella kunder på de europeiska marknaderna.

GAEU's role

GAEU har arbetat i nära samarbete med projektgruppen från början. Vi började med att skriva den vinnande FoU-ansökan och gav råd till projektgruppen när projektet skulle läggas till bidragsorganet. När det gäller SMF finansiering var vi djupt involverade i beslutet om omfattning och utformning av projektet och dess budget. Vi genomförde workshops, vi skrev den “Fas 2-ansökan” och tog hand om bidragsavtalet. Längs vägen fick vi också vara med och njuta av en härlig kräftskiva med Nelson teamet i de djupa Småländska skogarna.

Testimonial

"Vi är mycket nöjda med GAEU. Dialogen med GAEU är alltid konstruktiv. Personalen står alltid till hands för att ge raka svar på eventuella frågor. GAEUs projektledare Tomasz Wąsik ger alltid mycket tydliga instruktioner, vilket är bra. Under hela processen har vi haft kontinuerliga incheckningar och återkopplingar, vilket vi uppskattat. Jag skulle verkligen vilja rekommendera GAEU till alla som är intresserade av att söka Horizon 2020-finansiering. "

Håkan Jalling, EU-projektledare

Flera KUND CASE

FÖLJ OSS