Pressmeddelande 2 juni 2020

 

I stark konkurrens beviljades GAEUs kund Vicore Pharma Holding AB (publ) 1,5 miljoner pund (18,5 mkr) av den brittiska välgörenhets-organisationen LifeArc för en COVID-19 fas II-studie med kandidat-läkemedlet VP01. Studien, kallad ATTRACT (Angiotensin II Type Two Receptor Agonist COVID-19 Trial), är inriktad på inlagda patienter som ges grundläggande andningsvård men som ännu inte är i behov av respirator. I gott samarbete mellan GAEUs och Vicores team växte den vinnande ansökan fram på rekordtid.

Johan Raud, MD, PhD, Chief Scientific Officer, Vicore Pharma Holding AB (publ):

”Vi hade mindre än en vecka att skriva denna ansökan. Från tidigare erfarenhet av att samarbeta med GAEU visste vi att de var rätt partner för oss. Genom att jobba intensivt i en mycket interaktiv och effektiv process skapade vi en stark ansökan på bara fyra dagar, inklusive en helg. Jag är imponerad av GAEUs kompetens och hur snabbt deras team förstod kärnan i vårt ganska komplexa projekt. Konsulterna är inte bara hängivna, de är också trevliga att arbeta med. Jag ser fram emot att arbeta med dem igen.”

Mer information: 

Roland Vilhelmsson, CEO GAEU Consulting AB, +46 70-205 87 29, roland.vilhelmsson@gaeu.se

Johan Raud, Vicore Pharma Holding AB (publ), +46 733 501 665, johan.raud@vicorepharma.com, Vicorepharma.com 

Bilder för fri publicering finns i GAEUs pressrum www.gaeu.com

För att möta globala utmaningar inom bland annat hälsa, miljö och kommunikation har världens ledare förbundit sig att senast år 2030 uppnå Globalmålen. GAEUs uppdrag att bidra till framväxten av de innovativa lösningar som kommer att förändra världen till det bättre. Detta gör vi genom att hjälpa innovationsföretag att bidragsfinansiera tillväxtsatsningar. Vi har Sveriges längsta referenslista när det gäller ansökningar till H2020 SME-instrumentet och EIC Accelerator Pilot.

MERA NYHETER

FÖLJ OSS

KONTAKTA OSS

rolandvilhelmsson-ms

Roland Vilhelmsson

CEO

+46 8 556 063 50
roland.vilhelmsson@gaeu.se

tomasz5

Tomasz Wąsik

CEO

+48 696 108 683
tomasz.wasik@gaeu.pl

KOMMANDE EVENT

[calendar id="1359"]